2014.03.31.
19:31

Írta: Paddle

MOM Sport

Egy februári vasárnap délután jófajta uszodára vágyva a budai MOM Sport Uszoda és Szabadidőközpontba látogattunk el. Az elegáns budai környéken elegáns élményt vártunk, sajnos csalódtunk.

mom_sport.jpg

 Fotó: http://12.kerulet.ittlakunk.hu/

Parkolni hétvégén az utcán és a bevásárlóközpontban ingeynesen lehet, de van a közelben egy őrzött parkoló is. A bejárat és a recepció még minőségi, sorban állás nem volt. A belsőépítészet a száraz terülteken monumentális és igényes, kedvencem a fiú bejárat kék ajtó, lány bejárat rózsaszín ajtó.:) Karórás rendszer van, az a mi szekrényünk, amelyikhez először odaérintjük az órát, a számát meg kell jegyezni. Az öltözők tágasak, a szekrények is nagyok, kényelmesen elfért benne a télikabát, cipő, táska. Fogast sajnos nem találtam, csak a szomszédos szekrényben, hát kivettem, mert anélkül nehéz lett volna pakolni. Sajnos elég sok szekrény üzemen kívül volt, melyre magyarázatot ad az alábbi plakát: 

MOM1.jpg

 Fotó: saját

zuhanyzók elfogadhatóak voltak, de hajmosás esetén ajánlott saját hajszártóval készülni mert az öltözőben lévő 2 db falra szerelt alkalmatosság nem túl hatékony.

A mosdóban szörnyű állapotok, a szagok egy vasútállomási nyilvános WC-re emlékeztettek. Nem is értem, hogy miért nincs egy uszodában óránként fertőtlenítős felmosás.

A 25 méteres medence 8 pályás, pályánként 2-3 úszó használta. A víz nem tűnt túl tisztának, így a kinti, jelenleg sátorral fedett 33 m-es medencét választottuk. (Itt ugyebár a nagyobb víztömeg miatt is nagyobb a várható tisztaság.) Ebben szintén 8 pálya van, találtunk üreset, amit ketten kényelmesen használtunk. A sátorról nincs mit beszélni, olyan, amilyen, nem túl szép és barátságos szerkezet. A medence körül lehetett szabad széket, tárolót találni ahol az ember lepakolhat amúgy szanaszét mindenféle eszköz, vagyis rendetlenség volt.

DSC_1576.jpg

Fotó: saját

Úszás után jól esik egy kis pihenés a wellness részlegben. Kedvencem általában a gőz, igyekszem olyan helyekre látogatni, ahol van. Az itteni gőzkabin nem volt túl nagy, honlap szerint 6 személyes, de a területtel ellentétben a gőzt nem sajnálták, rendesen áramlott, ahogy a csövön kifért. Az élménymedencéről már sajnos nem tudok ilyen jókat mondani. 16-főre találták ki, de legalább 25-en tartózkodtak benne. Nem is sok kedvünk volt megmártózni, ezért nem tudok beszámolni az élmény-elemekről. Az biztos, hogy külső, hátmasszírozós vízsugár nincs, csak a csonkok, ugyanis a padlón szépen megfigyelhetők a csővégek:

DSC_1571.jpg

Fotó: saját

És ha már padló, akkor kosz, ázott zsebkendő, hajcsomók és minden, ami egy jóérzésű fürdővendéget elriaszt. Az infrastruktúra karbantartása elégtelen, rozsdás ajtók, hiányzó csempék stb. Sajnos ide nem fogunk visszatérni, de látogatásunk arra jó volt, hogy megszülessen ez a blog.

Pontozás 1-5:

higiénia 2
állapot 3
terület/méret 5
sport szempont 5
pihenés szempont 2
wellness szempont 3
megközelíthetőség 5
kiszolgáló személyzet 5
árak 4
parkolás 4

 

További infók / Árak:

FELNŐTT NAPI JEGY: 2 500 Ft 
GYERMEK, DIÁK, NYUGDÍJAS NAPI JEGY: 1 600 Ft 
CSALÁDI JEGY (2 felnőtt+2 gyerek): 6 500 Ft

Büfé: van

Shop: van (ARENA termékek: fürdőruha, úszósapka, úszószemüveg stb.)

Játszóház: van

Honlap

Térkép

2 komment

Címkék: buda wellness uszoda 2014 szauna gőzkabin 25m 33m

A bejegyzés trackback címe:

https://vizallo.blog.hu/api/trackback/id/tr315887883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ninjaboy 2014.04.14. 21:19:18

Arra azért kíváncsi lennék, mikor volt a "teszt", mert hogy nem 31-én, amikor ez íródott, az biztos. Azon a héten már nyitva volt a felújított férfi öltöző (esetleg a szerző nő?:) ) és wellness részleg is, amelyek mellesleg több hétig készültek, tehát megint felmerül a mikor kérdés. Plusz akkor már sátor sem volt, és mielőtt levették, tiszta víz került a 25-ös benti medencébe is. Tudom, mert oda járok rendszeresen.
Rosszkor rossz helyen? Érdemes lenne még egy próbát tenni. Egyébként ez a víztisztasági megjegyzés honnan ered? Van mérési eredmény erre vonatkozóan? Szemre baromira nem lehet megállapítani - ok a látótávolság kisebb, de nem lehet hetente újratölteni, de ez nem jelenti, hogy "koszos" lnne...de biztos nekem kicsik az igényeim sok-sok év, minden egyes áldott nap (immáron sokadik) uszodában eltöltött idő után.
Amúgy meg tudomásul kell venni, hogy ez inkább sportuszoda, nem annyira wellness. Szóval funkcionális létesítmény, aki oda jár azt nem az fogja érdekelni, hogy a kapuk derékszögben vannak-e a sarokba állítva használaton kívül. Mondjuk én hajnalban járok, akkor még viszonylag rend és tisztaság van, később nem tudom mi a helyzet. Sorry a hosszú megjegyzésemért.

Paddle 2014.04.15. 13:47:39

@Ninjaboy: Köszi a megjegyzést! Mi február utolsó vasárnapján jártunk a helyen. Nincsen mérési eredmény a vízre, egyszerűen csak szemmel állapítottuk meg, hogy opálosabb, mint kellene. Gondolom a vízforgató berendezés is képes a víz tisztítására, nem feltétlenül kell vizet cserélni. Egy hétköznap reggel biztos jobbak az állapotok, mint egy vasárnap késő délután, mikor a nap összes vendégének a szemete, hajszálai stb. ellepik. A nyitott medence jó hír, azt kipróbálom még valamikor! :)
süti beállítások módosítása